Blog

Gemeenteavond

16-11-2017

Op 16 november 2017 mochten we deelnemen aan een gemeenteavond in de Gereformeerde kerk in Lunteren over Bonhoeffer en vluchtelingen: toen en nu. De kunstwerken die tijdens onze uitwisseling "Growing Europe Together" gemaakt zijn ondersteunden weer de inleiding op deze avond. De inleiding werd gehouden door A. van Tilburg in samenwerking met Ria...

Op 9 november 2017 mochten we deelnemen aan een onderwerp in de serie "Bespreek het samen", een initiatief van samenwerkende kerken in de gemeente Ede (https://www.bespreekhetsamen-ede.nl/). De kunstwerken die tijdens onze uitwisseling "Growing Europe Together" gemaakt zijn ondersteunden de inleiding op deze avond. De inleiding werd gehouden door A....

As always good things come to an end too soon and today was already the last day of this exchange. In the morning, we had to say goodbye to the Romanian participants of the exchange, while the Hungarian and Dutch participants boarded the bus. On our way to Cluj, we came along the workplace of Irma, who stood outside and was waving us goodbye....

Lenteplein 2017

Op zaterdag 8 april heeft er weer een gezellig Lenteplein plaatsgevonden! Van 9 uur s 'ochtends tot 4 uur 's middags was het een en al gezelligheid aan de Meikade. Er was van alles te doen, te zien en te kopen tijdens het Lenteplein. Zo waren er verschillende kraampjes, was er een gezellige rommelmarkt en waren er allerlei lekkere snacks te kopen bij de eetkraampjes.

Ook was er een springkussen, kon je een ritje maken op de huifkar en konden de jongere bezoekers zich laten schminken. Kortom, er was genoeg te doen voor zowel jong en oud! De hele dag was het dan ook niets voor niets gezellig druk en het heerlijke weer wat we er bij hebben gehad was ook zeker niet verkeerd.

Het Lenteplein was natuurlijk met een bepaald doel georganiseerd: om geld op te halen voor de Internationale uitwisseling "Growing Europe Together'', een uitwisseling tussen Nederland, Roemenië en Hongarije. Het resultaat mag er zeker zijn, want er is maar liefst 2250 euro opgehaald! Dat is een ontzettend mooie opbrengst! Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen mag dan ook zeker trots zijn. We kunnen met zijn allen terugkijken op een zonnige, geslaagde dag.

Ook de opbrengst van Lenteplein 2016 was bedoelt voor Growing Europe Together. Meer hierover op www.pinokkio2dehands.nl

Stukje in de Lunterse Krant

Lenteplein voor jongerenuitwisseling

Op zaterdag 8 april 2017 zal op de Meikade 57 te Ederveen wederom het zogenaamde Lenteplein georganiseerd worden. Tijdens dit Lenteplein proberen jongeren uit Lunteren en omgeving zoveel mogelijk geld op te halen voor een uitwisseling met jongeren uit Roemenië en Hongarije. Dit zal gedaan worden door de verkoop van tweedehands spullen, boeken en verse snacks. Daarnaast zal er voor de jongeren een springkussen zijn, kunnen ze zich laten schminken en eventueel een ritje maken met een huifkar. Daarnaast zal door de Stichting Kerkherstel Noszoly gedurende de gehele dag auto's gewassen worden. Deze activiteiten beginnen om 9 uur en zullen tot 4 uur 's middags duren.

De uitwisseling "Growing Europe Together" wordt georganiseerd door de Roemenië Commissie van de Gereformeerde Kerk PKN Lunteren, en zal in het teken staan van migratie en Europese samenwerking. Onderdeel hiervan is het ontdekken van de verschillende culturen. Tijdens de uitwisseling zullen jongeren uit Nederland, Roemenië en ook Hongarije samen nadenken en discussiëren over deze onderwerpen. Uit elk land zullen er ongeveer 12 jongeren van de leeftijd 13-23 meegaan met de uitwisseling die van 1 tot 16 Augustus plaatsvindt. Eerst zullen de jongeren uit Roemenië en Hongarije naar Nederland komen om hier, samen met de Nederlandse jongeren, meer te leren over de cultuur en de mensen. Na een week zal de hele groep in een bus afreizen naar Hongarije en daar een paar dagen verblijven. Tot slot zal de groep doorreizen naar Roemenië om daar een aantal dagen te ervaren hoe het leven in dit gedeelte van Europa is.

Om de uitwisseling mogelijk te maken is er subsidie aangevraagd bij Erasmus+ (namens de Europese Commissie), maar om de reis te kunnen bekostigen en de culturen echt goed te ervaren, is er meer geld nodig en dit wordt door middel van het Lenteplein ingezameld.

Flags


Romania

The Netherlands

Hungary

Do you want a notification for the latest blog posts?
Sign up here!